Sectorul industrial se micsoreaza

In curand analiza economica aplicata o sa fie transferata pe un site dedicat analizei si consultantei economice indepdente. Acest spatiu o sa ramana doar un spatiu pentru opiniile mele despre politicile economice atat din Romania cat si din alte tari.

Dar pana atunci…

Saptamana trecuta au fost prezentate date noi despre cifra de afaceri si comenzile noi din industrie. In ambele cazuri ultima luna arata o crestere atat fata de luna anterioara cat si fata de luna precedenta, asa cum se vede in urmatorul grafic.

Dar daca ne uitam de fapt la indicii care stau in spatele acestor calcule vedem ca valoarea acestora a inceput sa scada pe medie din Octombrie 2011. Aceasta scadere este mult mai rapida in cazul cifrei de afaceri. Astfel, este adevarat ca in luna mai am vazut o dinamica pozitiva dar este vorba atat de o cifra de afaceri in scadere pentru secotorul industrial  cat si de un volumt total al comenzilor mai mic intreaga industrie.

Advertisements

2 thoughts on “Sectorul industrial se micsoreaza

  1. Cel mai mare statistician a foat Eminescu :Era pe cand nu s-a zarit/Azi o vedem si nu e …. Asa e statistica in Romania…Cresterea care e scadere si dezinflatia care e inflatie…

  2. Florin poate deveni un fel de Dirk Muller al romanilor.Problema e ca putini sunt capabili sa inteleaga astfel de analize din pacate…Statistica e Dumnezeu in Romania dar o da in bara si pariu ca slujeste interese politice…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s