Deficitul de cerere din ce in ce mai mare tine inflatia sub control

Inflatia anuala a ajuns in August la 3.88% dupa ce in Aprilie era la 1.8%. Cu toate acestea, la FCA, credem ca exista destule argumente care sustin o scadere a ratei inflatiei in perioada urmatoare dupa un maxim in Septembrie. In acelasi timp rata cresterii productiei industriale a ramas pozitiva si chiar a aratat o revenire firava in Iulie 2012. Urmeaza o perioada dificila in special in lunile Septembrie, Octombrie si Noiembrie cand noi estimam o crestere negativa pentru acest sector. In ultima parte, interpretem estimarile FED pentru somaj si crestere economica in contextual relaxarilor monetare QE2, Operation Twist si QE3.

Aceste analize le gasiti in raportul saptamanal ECONOMIA al FLORIN CITU ADVISORY publicat pe 17.009.2012.Tot in raport gasiti si estimarea noastra pentru evolutia ratei inflatiei pana la sfarsitul lui 2013 (derivata dintr-un model pur econometric). Acesta este ultimul raport disponibil gratuit. Nu trebuie decat sa va inregistrati pe site-ul http://www.florincituadvisory.com si aveti acces la toate rapoartele publicate pana acum.

Incepand cu luna Noiembrie rapoartele de analiza includ estimari ale variabilelor macro pentru o perioda de pana la 24 de luni. Pentru a estima evolutia viitoare a variabilelor macro folosim folosim modele econometrice si modelul teoretic dezvoltat de noi FCA-MACRO MODEL (Error Correction Model).

3 thoughts on “Deficitul de cerere din ce in ce mai mare tine inflatia sub control

  1. Buna,

    Cate companii romanesti tin cont de aceste variabile macro in buget, cate calculeaza impactul in business si cate au sisteme de management care ajusteaza bugetul cu variatia indicatorilor?
    Mai sunt declaratii prin presa dar multe sunt asa de imagine sau la intamplare.
    Ar mai fi si intrebarea: cati manageri inteleg ce ii inflatia, PIB, consum si cum se calculeaza? fara nu au cum sa le introduca in buget

    Multumesc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s