Asimetria politicii monetare si cresterea economica

In 2012 la nivel global dciziile de politica monetara au redus ratele de dobanda cu 0.7%. Cele mai multe banci centrale care au redus doabnda sunt din tari emergente sau in curs de dezvoltare.

In cel mai recent raport ECONOMIA, FCA explica de ce politica monetara reprezinta un ghid foarte bun in ceea ce priveste cresterea economica globala.

Din raport”Asimetria deciziilor de politica monetara este bine documentata, de exemplu Citu (2002), si arata ca bancile centrale reduc ratele de dobanda mult mai repede decat le cresc. Daca obiectivul principal si singurul ar fi inflatia asta ar insemna ca preturile scad mai repede decat cresc. Dar acest lucru nu este obesrvat in economie, din contra preturile ca si salariile cresc mult mai repede decat scad. ”

In acelasi raport sunt analizate din punct de vedere al tendintei pe termen lung cele mai recente informatii despre sectorul industrial si se explica de ce inflatia nu o sa fie o problema in Romania in perioada imediat urmatoare.

Florin Citu a infiintat FLORIN CITU ADVISORY , firma independenta de servicii financiare care ofera analiza economica si consultanta pentru institutii publice, private si investitori. Mai multe detalii pe site-ul firmei.

Advertisements

2 thoughts on “Asimetria politicii monetare si cresterea economica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s