De ce are nevoie un monopol de stat de reclama?

In week-end am fost la Ramnicu Valcea. Discutand cu cativa prieteni am aflat ca singura firma producatoare de energie pentru oras isi face reclama in ziare. Pana aici nimic iesit din comun. Firma respectiva este CET Govora.

Sa analizam, o firma care are monopol isi face reclama. De ce? Are bani de aruncat pe fereastra? Orasul Ramnicu Valcea nu are alta varianta decat sa cumpere energie de la CET Govora.

Iar ciudateniile nu se opresc aici. Am cautat pe site-ul firmei sa vad forma de proprietate. Un monopol al unei firme private care decide sa-si cheltuiasca banii pe reclame nu ma intereseaza. Dar eu stiam ca CET Govora este firma in proprietatea statului.

Uitati ce am gasit pe pagina de prezentare a firmei:

“- NOEMBRIE 2002: pachetul integral de actiuni detinut de Statul roman si administrat de FPS/APAPS Bucuresti a fost transferat cu titlu gratuit din propietatea Statului roman in propietatea privata a judetului Valcea si administrat de Consiliul Judetean” (asa scrie pe site NOEMBRIE).

Se pare ca la Ramnicu Valcea exista un sistem capitalist foarte avansat pentru ca din aceasta prezentare reiese ca Primaria si Consiliul Judetean sunt entitati private. Oare chiar asa figureaza CET Govora pe lista celor de la FMI – ca o firma privata??

Pentru ca daca nu este asa reclama de mai jos nu poate sa insemene decat o cheltuiala inutila a banului public. Daca primaria judetului Valcea vrea cu adevarat sa sustina anumite ziare ar face mai bine sa reduca taxele decat sa creasca cheltuielile.

Advertisements

8 thoughts on “De ce are nevoie un monopol de stat de reclama?

 1. Raspunsul ar fi: “De ce nu?”

  Anul trecut au avut un profit de 12.161.635 RON, deci bani de cheltuit sunt.

  Banii din publicitate pot finanta campanii de denigrare sau de preaslavire a unor persoane publice direct implicate in campania electorala.

  Sau poate ca sunt eu paranoic…

 2. nu face confuzie intre proprietatea privata ordinara (adica a persoanelor de drept privat) si cea apartinind regimului administrativ (proprietatea privata a statului, consiliilor locale, etc).

  statul si unitatile administrativ-teritoriale realizeaza sarcina legala de administrare a bunurilor domeniului lor privat si exercita functia de administrator general al patrimoniului al caror titulari sunt prin organele lor: Guvernul si, respectiv, autoritatile administratiei publice locale actionand in regim de drept public, avand competente administrative. Astfel, in calitatea lor de autoritati publice, vor emite acte administrative prin care vor realiza exercitarea dreptului de proprietate asupra bunurilor apartinand domeniului privat administrativ, procedand fie la darea acestora in administrare, fie la darea lor in folosinta, fie la concesionarea sau inchirierea acestora, dupa caz, incheind uneori si acte de drept comun.

  deci nu poti spune ca CET Govora este in proprietate privata asa cum este un SRL in proprietatea asociatilor sai persoane fizice/juridice de drept privat.

 3. Mda … si eu ma intreb! Oare de ce are nevoie un monopol detinut public de reclama … 🙂 :):):) . Oare de ce? Oare de ce? Oare de ce? GREA INTREBARE!!!! 🙂 :):):)

 4. Pai isi face reclama sa nu-si puna lumea centrale de apartament. Cred ca centralele de apartament reprezinta o competitie reala pt. Govora.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s