Quick Note on the REPO stand-off


Florin Citu is the founder of FLORIN CITU ADVISORY , an independent economic research and consulting firm. More details will be available in English on our page soon. Until then please contact us at office@florincituadvisory.com

Advertisements

3 thoughts on “Quick Note on the REPO stand-off

 1. Buna Florin,

  Ce parere ai despre modul de calculare / raportare al NPL; iar daca ai alte pareri.. unde crezi ca NPL se afla in realitate?

 2. Salut Florin,

  Nu crezi ca bancile liciteaza mai mult la REPO, peste nevoile reale,doar ca sa obtina o parte mai mare din suma alocata (deoarece alocarile se fac proportional cu sumele cerute)?

  1. Salut Victor,

   In raportul pe care il trimit maine la clienti arata ca mai sunt si alte motive. Ce pot sa spun aici este ca alocarile proportionale au facut parte din fiecare licitatie pana acum. Market clearing-ul s-a facut mereu la suma oferita, in afara de cazurile cand BNR dorea sa aprecieze RON.
   Sunt de acord ca o parte din evolutia recenta pe partea de ofere se datoreaza ateptarilor pietei ca BNR introduce din ce in ce mai putina lichiditate si atunci trebuie sa ceara mai mult ca sa primeasca cel putin la fel. DAR daca sistemul bancar depinde de BNR pentru rezerva minima obligatorie?

   Daca s-a schimbat ceva in structura sistemului bancar si nevoia de lichiditate este mai mare? Sunt intrebari la care incerc sa ofer raspunsuri in raportul de maine.
   Avand in vedere pozitia ta putem sa discutam cand ne vedem despre cum “simt” eu piata interbancara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s