Intelege BNR mai bine realitatea economica in 2013 decat in 2008?

BNR 05.08.2013: “În şedinţa de astăzi, CA al BNR a analizat şi aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care evidenţiază în perspectivă un proces de dezinflaţie mai accentuat în perioada imediat următoare, concomitent cu o accelerare a creşterii economice.”

Unde am mai vazut eu exprimarea asta?

BNR.25.09.2008 “Analiza celor mai recente evoluţii macroeconomice confirmă reluarea anticipată a procesului de dezinflaţie, dar şi accelerarea creşterii economice în condiţiile menţinerii unei dinamici înalte a investiţiilor şi consumului şi ale unei anumite reduceri a dinamicii soldului negativ al exportului net.”

Inainte cu 10 zile a avut loc falimentul Lehman Brothers: 15.09.2008.

In 2008 BNR a gresit grosolan. O sa aiba dreptate in 2013? Eu nu cred.

Advertisements

7 thoughts on “Intelege BNR mai bine realitatea economica in 2013 decat in 2008?

 1. Cam asta ziceam in luna mai despre schimbarea “opticii” BNR.

  Dar e amețitor să asociezi reluarea “dezinflației” cu “dinamica inalta a investitiilor si consumului” in aceeasi fraza, pe fondul reducerii… consumului.
  Si care or fi investitiile? Dinamică înaltă?

  … WHAT!?! 😀

 2. http://www.money.ro/listarea-companiilor-energetice-de-stat–amanata-pentru-2014_1251936.html
  comentati un pic asta, daca aveti 5 min libere.
  avem ca model polonia,dar nu reusim sa facem nici macar o listare(nu reusim a se intelege nu vrem a face ,pentru ca ar trebui sa fim un pic mai transparenti,ar fi un prim pas catre privatizari ,cedarea controlului de catre stat asupra banoaselor companii, monopoluri, de stat)
  piata de capital,instrumente financiare ,finantare prin piata de capital,
  oare dupa aceasta noua amanare cum sta guvernul romaniei cu credibilitatea?
  credibilitate ,un cuvant care de fapt nu isi mai are aplicatibiliate in descrierea unui guvern roman de nicicand de dupa 1989.

  1. Pana la sfasitul lui 2014 probelmele economiei si credibilitatea guvernului sunt subiecte care nu conteaza. tot ce conteaza sunt aliantele politice pentru alegerile europarlamentare si prezidentiale. FMI a fost angjat de statul roman pentru a asigura cat de cat o stabilitate si a da impresia ca tot ce se intampla se intampla cu un scop. Revenim la econome in 2015, dar nu pentru mult timp pentru ca urmeaza 2016.

 3. BNR este condusa ca un betiv, care merge din pom in pom. Poate ne spune dl Guvernator prin gura dl Vasilescu cate salarii doreste ca sa plece si sa ne lase, ce mai conteaza pe langa 20 mld la FMI + dobanda. Sper ca nu doreste sa plece din BNR pe ultimul drum [ alt om care se credea de neinlocuit a fost schimbat in 89, si tara a mers mai departe ], ca si noi avem tot o viata, dupa imprumutul de la FMI, sa platim [ toata tara ] suportand un corifeu care si-a pierdut motivare in atingerea tintelor propuse [ sper ca stie dl Guvernator ca rateaza rata inflatiei in fiecare an], macar daca propunerea acelor tinte era facuta de un organism independent de BNR ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s