Cat este de fapt salariul minim pe economie?

Vorbind despre salariul minim pe economie, s-a strecurat o greseala de comunicare undeva.

800 RON reprezinta salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata. De fapt angajatul primeste 600 RON iar angajatorul are un cost de 1022 RON.

Ca sa fie clar: salariul MINIM pe economie este 1022 RON. Cum statul primeste 40% din aceasta suma este clar acum sper pentru toata lumea de ce creste salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata: venituri la buget.

Advertisements

4 thoughts on “Cat este de fapt salariul minim pe economie?

  1. Din păcate statul fură și mai mult pentru că persoanele cu salarii mici cheltuiesc tot ce primesc deci plătesc TVA de 24%. Dacă au și o amărâtă de mașină se mai adaugă accizele pentru combustibil etc. În țara asta e descurajată munca din punct de vedere fiscal sau poate doar ne-am transformat dintr-o țară agrară într-o fermă fiscală pentru că din câte am observat tax farming-ul se practică masiv și la noi.

  2. Din aia 600 incasati de palmas circa 116 lei reprezinta TVA-ul lasat la magazine sau la facturile lunare, practic omul beneficiind de numai 484 lei neti.

    Adica numai 47% din cei 1.022 lei alocati de angajator se vor regasi in burta amaratului, restul de 53% ajungand in burdihanul Statului…

    Statul care ia sistematic de la bogati si da sistematic la saraci e un stat socialist. Dar Statul asta care ia selectiv de la unii dintre saraci si unii dintre bogati si da selectiv la altii dintre saraci si altii dintre bogati ce fel de stat este?…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s