Macar la aceasta intrebare trebuiau sa raspunda cei care au candidat pt un loc in CA al BNR

Un Parlament interesat de bunastarea societatii ar fi pus macar aceasta intrebare candidatilor la un loc in CA al BNR:

Dobanzile scazute din piata interbancara arata ca politica monetara este relaxata sau ca a fost prea restrictiva pentru conditiile economice in perioada precedenta?( aceeasi intrebare despre dobanzile mari din 2009-2011: arata politica monetara restrictiva sau ca politica monetara a fost prea relaxata in perioada precedenta?)

Nimic nu-i opreste sa raspunda acum.

4 thoughts on “Macar la aceasta intrebare trebuiau sa raspunda cei care au candidat pt un loc in CA al BNR

  1. O varianta de raspuns la intrebarea corect formulata:
    “politica monetara este MAI relaxata( sau ?!) SI (ca) a fost MAI (prea)restrictiva pentru conditiile economice in perioada precedenta”
    “aceeasi intrebare despre dobanzile mari din 2009-2011: arata politica monetara MAI restrictiva (sau ?!) SI (ca) politica monetara a fost MAI (prea) relaxata in perioada precedenta”

  2. Un singur lucru s-a dorit corectarea dezechilibrelor macro in orice mod cat mai rapid.Curs relativ depreciat,dobanzi mari,taieri de salarii,recesiune nu au mai contat decat ca instrumente de corectare a deficitelor pt ca acum sa ne putem imprumuta la dobanzi mici si sa dam drumul usor la consum.Daca se va ajunge din nou la dezechilibre le vor corecta in acelasi fel daca nu intram in UE si le vom corecta ca grecii 🙂

  3. Politica monetara a BNR este unfazed, sau offside – ca in fotbal. In 2008 trebuia doar sa priveasca ce faceau altii din jur, adica rate cut spre 5%. Au vrut yield mare pt hot money care nu aveau oportunitati mai bune in zona. Intre timp, economia reala a disparut…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s