In pana de idei BNR se autoplagiaza si dezinformeaza

Domnul Adrian Vasilescu a publicat astazi in ZF un articol prin care incearca sa apere imaginea BNR. Din pacate domnia sa se autoplagiaza si dezinformeaza opinia publica. Poate nu stiati dar si autoplagiatul reprezinta o problema in lumea dezvoltata (trebuie sa arati sursa). Multi autori si-au dat demisia sau s-au retras din viata publica. Ce credeti ca se va intampla aici?

BNR are nevoie de transaprenta si profesionisti in domeniul monetar si bancar, deocamdata “track -recordul” arata un deficit foarte mare la ambele (ma refer in pozitii executive, in rest sunt foarte multi economisti buni in BNR dar nu-i asculta nimeni, mai bine zis nu-i intelege nimeni).

De aceea revin cu rugamnitea “BNR trebuie sa publice discutiile din CPM

Conferinta la care se face referire in cele doua articole a avut loc in 2008 , BNR spune ca pe 30 Aprilie.

Si acum cele doua paragrafe identice la 6 ani diferenta.

9 Iulie 2014 Ziarul Financiar – Adrian Vasilescu, BNR: Bani şi idei legate de bani

În aprilie, BNR a sărbătorit 134 de ani de existenţă. De fapt, expresia „a sărbătorit“ nu este tocmai potrivită. Corect este să spun că şi-a marcat aniversarea. Şi a făcut-o printr-o premieră: o dezbatere de o zi, pe o temă de stringentă actualitate. De aici înainte, an de an, aniversarea Bătrânei Doamne va fi marcată de o astfel de reuniune, în care Şcoala de la BNR îşi va confrunta opiniile cu analişti din băncile comerciale, din învăţământ şi din cercetare, cu jurnalişti. Dezbaterea de anul acesta, împărţită în cinci reprize, fiecare cu actorii ei, a avut ca generic „Politica monetară: evoluţii şi provocări în noul context economic global“. Fireşte, accentul a fost pus pe strategia de ţintire a inflaţiei. De fapt, pe rolul politicii monetare – oricum ar fi privită: artă sau sumă de reguli – în stabilitatea preţurilor. Nu-mi propun să dezvolt subiectul. Şi nici să evoc opiniile exprimate sau divergenţele de opinii, ce n-au fost puţine.

21 Aprilie 2008 Jurnalul National – Moneda şi economia

Săptămîna trecută, Banca Naţională a sărbătorit 128 de ani de la înfiinţare. De fapt, expresia “a sărbătorit” nu este tocmai potrivită. Corect ar fi să spun că şi-a marcat aniversarea. Şi a făcut-o printr-o premieră: o dezbatere de o zi pe o temă de stringentă actualitate. De aici înainte, an de an, aniversarea Bătrînei Doamne va fi marcată de o astfel de reuniune, în care şcoala de la BNR îşi va confrunta opiniile cu analişti din băncile comerciale, din învăţămînt şi din cercetare. Dezbaterea de anul acesta, împărţită în cinci reprize, fiecare cu actorii ei, a avut ca generic “Politica monetară: evoluţii şi provocări în noul context economic global”. Fireşte, accentul a fost pus pe strategia de ţintire a inflaţiei. De fapt, pe rolul politicii monetare – oricum ar fi privită: artă sau sumă de reguli – în stabilitatea preţurilor. Nu-mi propun să fac o sinteză. Nici a opiniilor exprimate şi nici a divergenţelor de opinii, care n-au fost puţine.

2 thoughts on “In pana de idei BNR se autoplagiaza si dezinformeaza

  1. ”Două calități pe lume nu pot fi simulate și nici înlocuite: inteligența și bunătatea!” Ileana Vulpescu
    La fel sa-i fi invatat si pe studenti cat a fost profesor ?! Intrebare retorica !

  2. ahahahaha. cine de la bnr se gandea ca cineva… pe lumea asta…. va tine minte ce au scris ei acum 6 ani. :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s