BNR confirma, indirect, ca a impins economia in recesiune in 2008

In 2008 BNR a vandut aproximativ 3 miliarde de euro pentru a aprecia moneda nationala. In ultimii ani am tot scris analize care demonstrau ca BNR prin acea decizie a aruncat economia in recesiune si criza care a urmat. De fiecare data BNR a sustinut ca interventiile nu au avut un efect negativ pentru economie. BNR chiar a sustinut ca aceste interventii au salvat economia. Bineinteles niciodata nu a demonstrat acest lucru.

Totusi, ieri in parlament Dl Guvernator Mugur Isarescu a avut aceasta declaratie:”Intervenția BNR cu valută pentru a aduce cursul leu/euro și implicit leu/franc la nivelul dinainte de 14 ianuarie, nu avem o evaluare exactă, dar primul șoc ar fi cheltuirea a câtorva miliarde de euro de la rezervă și, ulterior, intrarea țării în recesiune”, a spus Isărescu, citat de Agerpres.

Avem astfel confirmarea, chiar daca nu directa, a BNR ca interventia in piata valutara din Octombrie 2008 a impins economia in recesiune.

links:

1 2 3 4

2 thoughts on “BNR confirma, indirect, ca a impins economia in recesiune in 2008

  1. Este evident acest lucru, de manual, in pagina 7 nu jumatatea cartii. Cresterea dobanzii de referina a BNR in perioada 2008-2009 a avut in mod evident menirea de a arunca Romania in recediune, acesta masura a fost dublata de masuri fiscale pro recesiune adoptate de guvern (cresterea taxelor si parataxelor, accesarea unor imprumuturi colosale de care Romania nu avea nevoie, etc). Romania avea sansa sa treaca prin perioada de recesiune percum Polonia, cu crestere economica. Din nefericire aici nu e vorba de prostie este vorba de un lucru deliberat, facut cu manutele unor masoni pe de o parte si unor securisti idioti pe de alta. Oricum Romania are in acest moment un ministru de finante care nu face diferenta intre bond si James Bond si suntem intr-o situatie fericita fata de acum cativa ani: puscariabilul Dragoi, militianul de ialomita, vanzatorul de martisoare, etc….

  2. Mor cand citesc oasanale aduse lui Isarescu!
    Absolut tot ce s-a intamplat gresit, in defavoarea economiei in ultimii 25 de ani, s-a facut cu girul lui. Privatizari, inchideri de industrii, vanzarea resurselor si infrastructurii de comunicatie, productie si transport gaze, ce, wtf, lista este enorma….
    Exemplu la subiect:
    Cand a permis, STIIND ce urmeaza, creditele alea in ritm nebun, nu tot asta a facut?!?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s