Este credibila ingrijorarea presedintelui si a guvernatorului fata de “pericolele” relaxarii fiscale?

Dl guvernator este ingrijorat ca reducerea fiscala va face guvernul sa-si rateze tinta de deficit pt 2016. Vorbeste din experienta sau ar trebui sa ignoram ce spune ? Sper ca nu se foloseste de propria experienta cu tintirea inflatiei (vezi grafic). Este important de inteles pentru ca opinia domnului guvernator a fost insusita side domnul presedinte si pune in pericol promulgarea codului fiscal.

Ce nu ne spune BNR este de ce daca economia este supra incalzita inflatia scade si creste somajul.Poate ca problema este la politica monetara si nu la politica de relaxare fiscala?

Repet ce am mai spus, nu taxele mai mici sunt problema ci cheltuielile mai mari in special cu personalul (inclusiv demnitarii publici) sau transferuri.

inftinta.001

Advertisements

3 thoughts on “Este credibila ingrijorarea presedintelui si a guvernatorului fata de “pericolele” relaxarii fiscale?

 1. Isarescu tot timpul a avut un discurs care sa ii permita ulterior sa zica “v-am spus eu” . Ca atunci cand era revoltat ca romanii cumpara prea multe frigidere. Klaus e politician, ne-am lamurit.

  Problema e ca o parte din banii colectati sa merarga la investitii publice, nu doar in scaderi de taxe. Cand Romania se imprumuta cu 8% se faceu investitii publice fara numar. Acum cand banii sunt ieftini, investitiile nu mai sunt bune…

  1. „Investițiile” care sunt făcute la de 2-3 ori valoarea de piață nu au cum să aducă beneficii economiei.
   Dacă economia privată primește o scădere a taxelor cu 5%, cele mai mari șanse sunt ca acestea să se vadă în investiții private, care sunt realizate eficient, sau măcar se încearcă să fie făcute eficient.
   Poate că o autostradă ar avea ceva șanse să fie benefică economic, chiar făcută foarte scump, dar cele mai multe sunt trotuare cu 5 rânduri de borduri, bănci unde nu stă nimeni jos, panseluțe și palmieri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s