Deficite livreaza oricine

Un deficit bugetar in 2015 dar mai ales un deficit mai mare, aproape de 3%, in 2016 reprezinta un esec din start al acestui guvern.

Deficitul bugetar de 2.8%, pe cash, reprezinta politica fiscala a guvernului VVP. O politica fiscala care incearca sa impace si capra si varza, scaderi de taxe si cresteri de salarii in sectorul public. Pe termen scurt poti sa ascunzi efectele devastatoare dar nu pe termen lung. Pe termen lung ajungi in 2009 daca nu ai grija la deficite.
Dupa cum am mai spus, de la un guvern de experti astepti solutii nu copy paste. Nu astepti continuarea unei politici fiscale falimentare. Si pentru confirmarea esecului unei astfel de politici fiscale nu trebuie sa ma ascultati pe mine. Trebuie doar sa vedeti ce spuneau expertii BNR, CF, FMI , CE despre un deficit mai mare in 2016. Deficit mai mare = recesiune in viitor. Ma astept ca aceste institutii sa vina si sa ceara PUBLIC acestui guvern un deficit mai mic in 2016 si chair surplus. Au fost foarte vocale impotriva reducerilor de taxe. Deocamdata nu au zis nimic despre salarii.

Acceptarea tacita a unei politici fiscale cu deficit mai mare in 2015 sau in 2016 este dovada de care aveam nevoie sa demonstram ca BNR,CF, FMI si CE nu sunt independente politic. Acceptarea tacita a unui deficit de aprox 3% in 2016 arata ca toata discutia despre politica fiscala anticilica a fost doar bull shit si propaganda politica.
Eu am sustinut public reducerea de taxe. Am vorbit public impotriva cresterii deficitului in 2015 si in 2016 mai ales in urma cresterilor cheltuielilor cu salariile. Au institutiile publice “independente” curajul sa critice un guvern format din oameni apropiati lor?

P.S. sper ca atunci cand o sa fie prezentat bugetul pt 2016 sa vin si sa spun ca am gresit si am vorbit prea devreme.

2 thoughts on “Deficite livreaza oricine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s