Graficul zilei

Saptamana trecuta domnul ministru de finante Bogdan Dragoi ne anunta ca este optimist in legatura cu cresterea economica pentru 2012. “Ceea ce vă pot spune acum este că (nivelul – n.r.) de 1,5-2% poate fi atins. Ne-am uitat la comenzi, exporturi, la cerere şi fără nicio problemă poate fi atins”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice

Dar graficul de mai jos arata altceva. Comenzile in industrie au avut o rata de crestere din ce in ce mai mica in 2011. O dinamica care seamana foarte mult cu ultima parte din 2008. Mai mult, dinamica comenzilor a influentat si ritmul de crestere a productiei industriale. In 2011 productia industriala a avut cea mai importanta contributie la cresterea economica.

4 thoughts on “Graficul zilei

  1. Ar fi intersant de urmarit cat de bine se completeaza mafiotii de la guvernare cu mafiotii… globali.
    Din 2010 FMI-ul estimeaza pentru tarile protejate cu… centuri de siguranta (in special pentru tarile cu odrasle de securisti la guvernare) crestere economica modesta pentru anul in curs, respectiv, crestere… grandioasa in anul urmator.
    Din amintiri, in 2010 au vazut un +4% pe 2011, in 2011… +5% pe 2012, iar acum estimeaza cresteri anuale de +3-5% pentru 2013-2016.

  2. Florin, ce parere ai de faptul ca BNR in luna Martie si-a marit rezervele de valuta? Tinand cont de stresul la care a fost supus RON-ul si interventiile de sustinere a acestuia de catre BNR raportate in mas media, nu ar fi trebuit ca de fapt rezervele sa scada? Ce sa intelegem.. ca de fapt BNR a dorit si poate si actionat intru deprecierea RON?

    1. cu siguranta BNR este ok cu un RON mai slab. dar pentru martie este vorba doar de banii imprumutati de MF in SUA, suma mult mai mare decat interventiile pe piata valutara. poti sa te uiti la overnight deposits in M1 ca sa vezi cum a intervenit bnr.

Leave a comment