Povestea “Tigrului” – versiunea foarte scurta

Publicat in 26 Noiembrie dar dintr-o eroare nu a aparut pe pagina.

In aceste zile mesagerii propagandei oficiale ne-au bombardat cu tot felul de mesaje unde se refera la Romania cu eticheta “Tigrul Est- European.” Pentru cea mai saraca tara din UE mi se pare un mesaj foarte cinic si o lipsa de respect fata de cetatenii acestei tari. Graficul urmator compara “performanta” politicilor economice din ultimii 5 ani cu performanta tarilor din fostul (sper sa ramana asa) bloc comunist care astazi sunt membre UE.

Datele arata performanta trimestriala a PIB cu baza trimestrul 3 2008 (2008Trim3=100) (Romania = linie rosie punctata). In aceasta perioada “Tigrul” a reusit o performanta reala a PIB care depaseste doar performantele din Croatia, Slovacia si Ungaria.

Dupa cum spunea Aldous Huxley : Facts do not cease to exist just because we ignore them.

PIBvsEE2008base

Sursa: Eurostat, FCA (PIB real trimestrial, 2008Trim3=100)

P.S. Am restrictionat comentariile care nu aveau legatura cu opinia din post si erau mai mult atacuri la persoana. Va rog sa comentati ideile nu persoanele. Multumesc.

6 thoughts on “Povestea “Tigrului” – versiunea foarte scurta

  1. De fapt – din graficele prezentate – depasim performantele din Croatia, Slovenia si Ungaria. Slovacia sta mai bine. Slovenia sta mai prost.

Leave a comment